Általános tudnivalók:

Horvátország 2013. július 1. óta az Európai Unio tagja. Az országba történő belépéshez útlevél vagy személyi igazolvány szükséges. Horvátország nemzeti pénzneme a horvát kuna: 1 kuna = 100 lipa Ivóvíz: A vízcsapból folyó víz az ország egész területén ivóvíz minőségű. szükséges. 

Mali Losinj városban három nagy bevásárló központ található, az apartmanoktól ~5 perc autókázásra. (Konzum, Diskont, Lidl) .
Pékség, market és kávézó pár perc sétára található az utcánk végén, illetve a következő utca elején.

Kétféle módon horgászhatunk az Adrián, a vízpartról és csónakból. A csónakból vagy hajóból való horgászat engedély és díj köteles. A partról való pecázgatás teljesen engedélymentes viszont ki kell váltani a napijegyet, ami kb. 60 kuna/nap.

2010. április 9-étől van alkalmazásban a dohányzási tilalomról szóló törvény, amelynek értelmében zárt helyiségekben (kávézók, vendéglátó-ipari egységek, szórakozóhelyek, stb.) tilos a dohányzás. Ez alól kivételt képeznek azon vendéglátó-ipari egységek, ahol semmilyen ételt nem szolgálnak fel és melyek külön engedély alapján dohányzó egységgé lettek nyilvánítva, vagy ahol a vendéglátó-ipari egységen belül dohányzásra kijelölt rész lett kialakítva. Arra a magánszemélyre, aki a tiltás ellenére zárt helyiségben rágyújt, 1000 kuna pénzbírságot szabnak ki az illetékes ellenőrök.

Az autósnak rendelkeznie kell érvényes okmányokkal a járművezetéssel kapcsolatban. Ha ezeket otthon felejtette, szigorú büntetésre számíthat a rend horvát képviselőitől. Téli időszámítás időtartama alatt a tompított fényszóró használata lakott területen kívül és belül is kötelező.  Az új, elfogadott és életbe lépett törvényszerint literenként 0,5 mg/ml alkoholszint engedélyezett a vérben. A 24 év alattiak és a hivatásos sofőrök azonban továbbra sem fogyaszthatnak alkoholt vezetés előtt és alatt. A módosítás ugyanakkor szigorú büntetéssel fenyegeti a határértéket túllépőket.

Lakott területen: 50 km/h, lakott területen kívül: 80 km/h, autóúton: 100 km/h, autópályán: 130 km/h