best free web site builder

Strandok, öblök rövid ismertetése

Suncana öböl (Veli Zal)

Az öböl Veli Žal nevű strandja közkedvelt, apró kavicsos-homokos, lassan mélyülő. Čikat mellett fekszik, az apartmanoktól kb. 3 perc autókázásra, a pinea fenyők árnyékában.

Borik

A Suncana öböl bal oldali sétányán elsétálva érhetjük el, eme kis, türkiz színű, hófehér gömbölyű kavicsos strandot. Enyhén szeles időben kellemes hullámokat kínál a szórakozni vágyóknak. A parton található a Borik Beach Bar, ahol enni, inni és hűsölni is lehet.

Cikat

Az apartmanoktól kb. 3 perc autókázásra található ez a gyönyörű smaragdzöld öböl, amelyet hatalmas pinea fenyők vesznek körül. Sziklás, kavicsos és homokos strandrész egyaránt megtalálható itt. 

Cvanguski

Ez a meseszép kis homokos öböl, a központtól pár perc távolságra lévő áruházak (Konzum, Discont...) mögül induló kis ösvényen, körülbelül 15 perces sétával érhető el.  A séta kellemes, az út mentén tavasszal "ciklámenerdő" fut.

Bijela plaza

Az Artatore félsziget mögött, található ez a festői szépségű, hófehér homokkal borított  partszakasz, mely türkiz kék vízével trópusi hangulatot idéz. A parton lapos, napozásra alkalmas sziklák terülnek el, melyeken túljutva a hófehér homoké a főszerep.
Megközelítése nem egyszerű, emiatt „szerencsére” kevesen látogatják. Kb. 3 km-es túra Artatore-tól, ami  35-40 percet vesz igénybe (Megéri!). 

Sveti Martin (Bojcic)

Apartmanjainktól ~4-5 perc séta a Bojčić. Sziklás és aprókavicsos strand, a parton a sziklákban kialakított betonozott napozó részekkel.

Valdarke

Az apartmanjainktól ~10-15 perc sétára található ez az aprókavicsos, lassan mélyülő, árnyékot adó fák között megbújt öblöcske. Innen indul a 3 km-es sétálóút Veli Losinj-ba, így fürdések között akár kellemes sétákat is tehetünk.

Zabodarski

Az artatorei reptérnél található ez a sokszínű-, kavicsos, homokos-sóderes, és lapos sziklás strandjaival büszkélkedő érintetlen öbölcsoport. A reptér felé vezető út végén balra kell fordulni, majd követni a táblákat. Az öböl felé vezető földúton (kb. 3-4 perc) érdemes óvatosan közlekedni.

Rovenska (Barakuda)

Veli Losinj mellett elhelyezkedő kis, Rovenska nevű településen található a Barakuda strand. Megközelítése kb. 10 perc, majd egy kis séta. 

Javorna

Ezek a gyönyörű, agaveivel büszkélkedő öblök, Veli Losinj-on keresztül közelíthetők meg. A városban a körforgalomból felfelé-kifelé” haladva, addig megyünk, amíg lehet, majd a táblákat, jeleket követve gyalogosan, kisebb kirándulással-túrával érhetjük el.

Artatore

A Mali Losinj-hoz tartozó Artatore település autóval közelíthető meg, közel 10 perc alatt. Partvonala számtalan szebbnél - szebb kis öblöcskét rejt magában.

Nerezine (Galboka) 

Nerezine település autóval  közel 15 perc alatt érhető el. Itt található ez a kis homokos - sóderes, lassan mélyülő öböl.

Ridimutak

A buli hangulat kedvelőinek ajánljuk ezt a Nerezine mellett található kis strandot. A parton zene, beach party, hamburger party, coctail party. Esténként élő zene, diszkó és éjszakai fürdőzés varja kedves látogatóit.

Ilovik

A gyönyörű Virág szigeten található egy csodás, hatalmas, arany színű homokos strand, a Parzine öbölben. Megközelítése: autóval Losinj sziget végéig (~15-20 perc), majd vízitaxival át Ilovik szigetre (~5 perc). Parzine strandja a kis sziget túloldalán található, a parti sétányon 1.5 km-es séta.

Susak

A homoksziget, lassan mélyülő, hatalmas homokos partja miatt vált közkedveltté a látogatók számára. Kisgyermekes családok szintén közkedvelt helye. Érdemes egy sétát tenni a templom felé, és a lapos hegytetőre. Lenyűgöző, Új-Zélandra emlékeztető látvány tárul elénk. Susak sziget megközelítése csak hajóval lehetséges, ~40 perc-1 óra.Strandok, öblök videó

Strand képgaléria